33 проєкти «Шкільного громадського бюджету 2021» успішно реалізували в освітніх закладах Тернополя

У тернопільських навчальних закладах, що взяли участь в пілотному конкурсі учнівських ініціатив «Шкільний громадський бюджет 2021», успішно завершилася реалізація усіх проєктів-переможців.

Загалом на участь у «Шкільному громадському бюджеті 2021» учнями 23-ох закладів освіти було подано 105 проєктів, 33 з яких здобули перемогу за кількістю голосів. Усі ці проєкти-переможці були реалізовані за кошти з бюджету громади.

«Цьогоріч ми успішно завершили реалізацію проєктів «Шкільного громадського бюджету 2021» у Тернополі. Учні 7-11 класів подавали творчі ідеї щодо того, як би вони хотіли покращати свій навчальний заклад. Тернопіль - перший обласний центр, який спробував розвинути цю ініціативу, і вдалося нас це досить успішно, - відзначає міський голова Сергій Надал. – У 23-ох школах відтепер є сучасні зони відпочинку, медіастудія, облаштовані інтерактивно-розважальні класи, а окремі учні навіть готуються до підкорення Карпат, маючи все необхідне туристичне спорядження. Уже 2022 року ми розпочнемо реалізацію нових учнівських проєктів. Дякую всім школярам, які активно долучилися до цієї громадської ініціативи – ви увійшли  в історію свого навчального закладу. Це приклад того, як молодь дбає про своє майбутнє».

У 2021 році в тернопільських закладах освіти реалізовано наступні проєкти:

Нагадаємо, 26 жовтня у закладах освіти Тернопільської міської територіальної громади, які беруть участь у «Шкільному громадському бюджеті 2022» розпочинається голосування за подані проєкти. У цьому році на участь в конкурсі учні 33-ох шкіл загалом подали 120 проєктів. Триватиме голосування до 9 листопада включно.