Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про надання дозволу комунальному підприємству «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради на отримання кредиту та придбання автобусів

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом  України  «Про  публічні закупівлі», Господарським  кодексом  України,  Цивільним  кодексом  України,  Бюджетним  кодексом  України, Порядком  та  умовами  участі  у  Державній  програмі «Доступний кредит 5-7-9%»,  розглянувши клопотання комунального підприємства «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради від 23.05.2024 №71/35069244, з  метою  покращення  матеріально-технічної  бази  комунального підприємства  «Міськавтотранс»  Тернопільської  міської  ради, враховуючи висновок постійної комісій міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму, та постійної комісій міської ради з питань бюджету та фінансів, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати дозвіл комунальному підприємству «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради (код ЄДРПОУ 35069244) (далі - Підприємство) на отримання кредиту в кредитно-фінансовій установі (далі-Банк) для придбання нових транспортних засобів (далі - Майно), відповідно до технічних характеристик, згідно з додатком (додається), на наступних умовах:

-  Розмір фінансування за кредитним договором – не більше 27000000,00 (двадцять сім мільйонів) гривень;

-  Строк операції – не більше 60 місяців від дати укладення кредитного договору;

-  Розмір авансового платежу – не більше 30% вартості Майна за рахунок коштів Підприємства;

-  Компенсаційна відсоткова ставка – не менше 5% та не більше 9% річних;

-  Базова відсоткова ставка –  Індекс UIRD (3міс.) + 7 п.п., але не менше 7,0% та не більше 23,0% річних;

-  Розміри щомісячних платежів визначаються згідно з умовами кредитного договору;

-  Забезпечення – Майно,що придбається за рахунок кредитних коштів.

2. Підприємству забезпечити укладення кредитного договору, договору застави з Банком на умовах, зазначених в пункті 1 даного рішення.

3. Підприємству здійснити оголошення конкурсу в системі Prozzoro на закупівлю восьми автобусів відповідно до характеристик зазначених в додатку до даного рішення.

4. Уповноважити директора Підприємства або особу, що тимчасово виконує його повноваження (у разі відсутності останнього з поважних причин):

4.1. Укласти кредитний договір, договір застави з Банком на умовах пунктів 1 і 2 цього рішення та договір страхування майна (з  можливістю самостійного визначення умов цього договору).

4.2. Укласти договір купівлі-продажу на автобуси із переможцем конкурсу.

4.3. Виконувати усі дії та вчиняти всі правочини, необхідні для реалізації цього рішення.

5. Дозволити Підприємству здійснювати витрати, пов’язані з належним утриманням та експлуатацією, ремонтом та технічним обслуговуванням Майна згідно з умовами кредитного договору.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму та постійну комісію міської ради з питань бюджету та фінансів.

Поіменне голосування