Про надання дозволу комунальному підприємству «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради на отримання кредиту та придбання автобусів

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом  України  «Про  публічні закупівлі», Господарським  кодексом  України,  Цивільним  кодексом  України,  Бюджетним  кодексом  України, Порядком  та  умовами  участі  у  Державній  програмі «Доступний кредит 5-7-9%»,  розглянувши клопотання комунального підприємства «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради від 23.05.2024 №71/35069244, з  метою  покращення  матеріально-технічної  бази  комунального підприємства  «Міськавтотранс»  Тернопільської  міської  ради, враховуючи висновок постійної комісій міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму, та постійної комісій міської ради з питань бюджету та фінансів, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати дозвіл комунальному підприємству «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради (код ЄДРПОУ 35069244) (далі - Підприємство) на отримання кредиту в кредитно-фінансовій установі (далі-Банк) для придбання нових транспортних засобів (далі - Майно), відповідно до технічних характеристик, згідно з додатком (додається), на наступних умовах:

-  Розмір фінансування за кредитним договором – не більше 27000000,00 (двадцять сім мільйонів) гривень;

-  Строк операції – не більше 60 місяців від дати укладення кредитного договору;

-  Розмір авансового платежу – не більше 30% вартості Майна за рахунок коштів Підприємства;

-  Компенсаційна відсоткова ставка – не менше 5% та не більше 9% річних;

-  Базова відсоткова ставка –  Індекс UIRD (3міс.) + 7 п.п., але не менше 7,0% та не більше 23,0% річних;

-  Розміри щомісячних платежів визначаються згідно з умовами кредитного договору;

-  Забезпечення – Майно,що придбається за рахунок кредитних коштів.

2. Підприємству забезпечити укладення кредитного договору, договору застави з Банком на умовах, зазначених в пункті 1 даного рішення.

3. Підприємству здійснити оголошення конкурсу в системі Prozzoro на закупівлю восьми автобусів відповідно до характеристик зазначених в додатку до даного рішення.

4. Уповноважити директора Підприємства або особу, що тимчасово виконує його повноваження (у разі відсутності останнього з поважних причин):

4.1. Укласти кредитний договір, договір застави з Банком на умовах пунктів 1 і 2 цього рішення та договір страхування майна (з  можливістю самостійного визначення умов цього договору).

4.2. Укласти договір купівлі-продажу на автобуси із переможцем конкурсу.

4.3. Виконувати усі дії та вчиняти всі правочини, необхідні для реалізації цього рішення.

5. Дозволити Підприємству здійснювати витрати, пов’язані з належним утриманням та експлуатацією, ремонтом та технічним обслуговуванням Майна згідно з умовами кредитного договору.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму та постійну комісію міської ради з питань бюджету та фінансів.

Поіменне голосування