Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про внесення змін до Регламенту Тернопільської міської ради VIII скликання

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування», враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада

ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни до Регламенту Тернопільської міської ради VIII скликання, затвердженого рішенням міської ради від 18.11.2020 №8/1/13», а саме:

1.1.Пункт 2 Статті 3 «Місце проведення та мова ведення засідань Ради» викласти в наступній редакції:

«2. Засідання Ради ведуться виключно державною мовою, відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

1.2. Доповнити Статтю 3 «Місце проведення та мова ведення засідань Ради» пунктом 4 наступного змісту:

«4. Під час сесії ради депутати, посадові особи місцевого самоврядування, інші доповідачі зобов’язані використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»»;

1.3. Пункт 7 Статті 4 «Відкритість і гласність роботи Ради» викласти в наступній редакції:

«7. Засідання Ради транслюються онлайн в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Пленарне засідання Ради підлягає відеофіксації з подальшим  зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років.

Відеозапис пленарного засідання Ради оприлюднюється в частині, що транслюється, невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному сайті Тернопільської міської ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.

На офіційному сайті Тернопільської міської ради зберігається архів відеотрансляцій у вільному доступі, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».».

2.Пункт 1.3. даного рішення набирає чинності:

2.1. в частині здійснення відеофіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів - через три місяці з дня опублікування Закону України від 22.02.2024 №3590-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування»;

2.2. в частині проведення трансляцій в режимі реального часу - через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року №64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX.

3.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

Поіменне голосування