Про внесення змін до Регламенту Тернопільської міської ради VIII скликання

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування», враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада

ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни до Регламенту Тернопільської міської ради VIII скликання, затвердженого рішенням міської ради від 18.11.2020 №8/1/13», а саме:

1.1.Пункт 2 Статті 3 «Місце проведення та мова ведення засідань Ради» викласти в наступній редакції:

«2. Засідання Ради ведуться виключно державною мовою, відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

1.2. Доповнити Статтю 3 «Місце проведення та мова ведення засідань Ради» пунктом 4 наступного змісту:

«4. Під час сесії ради депутати, посадові особи місцевого самоврядування, інші доповідачі зобов’язані використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»»;

1.3. Пункт 7 Статті 4 «Відкритість і гласність роботи Ради» викласти в наступній редакції:

«7. Засідання Ради транслюються онлайн в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Пленарне засідання Ради підлягає відеофіксації з подальшим  зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років.

Відеозапис пленарного засідання Ради оприлюднюється в частині, що транслюється, невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному сайті Тернопільської міської ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.

На офіційному сайті Тернопільської міської ради зберігається архів відеотрансляцій у вільному доступі, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».».

2.Пункт 1.3. даного рішення набирає чинності:

2.1. в частині здійснення відеофіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів - через три місяці з дня опублікування Закону України від 22.02.2024 №3590-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування»;

2.2. в частині проведення трансляцій в режимі реального часу - через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року №64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX.

3.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

Поіменне голосування