Тернопіль отримає нову точку зростання: проект «OPEN SPACE» сприятиме розвитку бізнесу та інновацій

У Тернополі тривають роботи з облаштування нового відкритого простору «Open Space» в межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» SRER.

У новому просторі «OPEN SPACE Тернопіль» на площі 1187 м2 планується облаштувати коворкінг-центр, шоуруми для промоції бізнесу, творчі студії з цифровим 3D обладнанням, а також зали для проведення тренінгів, публічних заходів тощо.

Завдяки проєкту у Тернополі з’явиться нова точка об’єднання бізнесу і споживачів із сучасною інфраструктурою. Це буде нове місце для реалізації креативних ідей, обміну знаннями та досвідом, а також для підтримки ветеранського бізнесу, започаткування стартапів та створення нових робочих місць.

Заплановано простір відкрити у вересні 2024 року. Завдяки цьому проєкту, планується покращення інвестиційного клімату у Тернополі, створення нових робочих місць та підтримка підприємницької діяльності.

Реалізація зазначених заходів дозволить:

  • зберегти щонайменше 12 видів бізнесу МСП та 120 робочих місць діючих підприємців;
  • додатково зареєструвати 30 нових суб’єктів МСП;
  • створити 12 прототипів та нових моделей виробів;
  • залучити понад 200 учасників;
  • забезпечити доступ для людей з обмеженими можливостями тощо

Цю статтю створено Тернопільською міською радою у межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), що реалізується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Думки, висновки чи рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам/-кам та упорядникам/-цям і не обов’язково відображають погляди уряду Німеччини, GIZ, UNDP або інших агенцій ООН.