У Тернополі відбувся міжконфесійний фестиваль-конкурс духовної пісні «Я там, де є Благословіння»

Особливою міською традицією вже став у Тернополі міжконфесійний фестиваль-конкурс духовної пісні «Я там, де є Благословіння».

Цьогоріч, незважаючи на воєнний час, такий мистецький форум впродовж 18-19 травня зібрав на вокальні змагання десятки учасників. Конкурсні виступи відбувались в Українському Домі, а церемонія нагородження та гала-концерт учасників фестивалю провели на відкритому сценічному майданчику біля пам’ятника Івану Франку. Цей захід відвідало багато містян, які мали нагоду насолоджуватись піднесеним духовним співом у виконанні дітей та дорослих.

Привітав учасників та конкурсантів і міський голова Сергій Надал.

«До нашого міста знову завітало свято духовності і фестиваль духовної пісні «Я там, де є Благословіння». Це дійство вже стало доброю традицією у Тернополі. Сьогодні ми всі разом говоримо слова вдячності, поваги нашим Героям, воїнам ЗСУ, які зупиняють, знищують окупанта та захищають нашу землю. І дають змогу нам, у тиловому місті, проводити подібні заходи. Щиро просимо Господа, нехай захистить наших захисників, дарує їм сил та терпіння і нехай здорові з перемогою повертаються до своїх сімей, – зазначає міський голова Сергій Надал. –  Щиро вітаю усіх учасників сьогоднішнього фестивалю, особливо тих, хто завітав до нас з інших міст. Найщиріші вітання переможцям конкурсу та тим, хто отримає Гран-прі фестивалю. Миру нам усім та якнайшвидшої перемоги. Слава Україні».

Відкрили програму минулорічні володарі Гран-прі – народна хорова капела «Зоринка», які завдали особливого настрою усьому концерту, виконавши пісню на вірш Олега Германа «Ангелику» та «Ой у лузі червона калина». Пронизливістю і щирістю вражали глядачів далі виступи юних співаків-конкурсантів – учасників першої та другої вікових категорій, у своєму професіоналізмі, ретельному ставленні до репертуару, який надзвичайно точно відповідав тематиці фестивалю, ще раз і ще раз переконували старші. 

Виступили і знані хорові колективи – народний аматорський хор «Покрова» та народний аматорський хор імені Івана Кобилянського Палацу культури «Березіль» імені Леся Курбаса.

В перерві між концертними  виступами, проходило і нагородження учасників та переможців фестивалю, подяками було відзначено членів журі фестивалю, художніх керівників та концертмейстерів колективів. Загалом було визначено тридцять лауреатських звань у різних вікових групах, номінаціях серед професіоналів та аматорів. А володарями Гран-прі фестивалю «Я там, де є Благословіння-2024» стали у категорії «Професіонали» вокальний квартет «Акорд» та у категорії «Аматори» хор «Блага Вість» церкви Різдва Пресвятої Богородиці (м. Тернопіль).

Особливі нагороди від міського голови Тернополя Сергій Надала – мікрофони, отримали наймолодша учасниця фестивалю Діана Мочула та юна співачка – Анастасія  Петришин.

Започаткований конкурс у 2011 році за ініціативи поета і барда Олександра Смика. Щорічно організовують свято управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради.

Більше фото у розділі "Галерея".