У Тернополі триває реалізація проєкту «Місто без бар’єрів»

Тернопіль та громада активно впроваджує проєкт «Місто без бар’єрів», який передбачає створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших категорій маломобільних груп.

«Міська рада прийняла Концепцію створення безбар'єрного середовища, яка буде реалізуватись упродовж кількох місяців. Вона містить багато завдань, які мають допомогти зробити місто комфортним для усіх мешканців. Це стосується не лише об’єктів благоустрою, а й  транспорту, громадських місць, працевлаштування, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Першочергово звертається увага на ті місця, що мають бути комфортними для людей, які пересуваються на колісних кріслах, для батьків з колясками, для велосипедистів тощо. Ми ведемо актину співпрацю з громадськими організаціями та визначили ті місця, які є найбільш проблемними у Тернополі, зокрема, де необхідно першочергово зробити роботи з пониження тротуарів, пішохідних переходів. Є відповідний план виконання цих робіт на 2024 рік».

Зокрема, цими днями роботи з пониження завершили на ділянках на пішохідних переходах: вул. Князя Василя Костянтина Острозького, 1, 6, 12, 7; вул. Вояків дивізії «Галичина» – просп. Степана Бандери; вул. Романа Шухевича – просп. Степана Бандери.

Також розпочалися роботи з пониження ділянки перед пішохідним переходом за адресою: вул. Торговиця - вул. Андрея Шептицького.