Тернопіль офіційно передав статус «Молодіжна столиця України» місту Острог

Сьогодні, 26 вересня, під час Всеукраїнського форуму «МолоДійте!» почесний статус «Молодіжна столиця України» Тернопіль урочисто передав місту Острог, Рівненської області.

Передача відбулася від міського голови Сергія Надала та представників тернопільських молодіжних ініціатив меру м. Острог Юрію Ягодці і представникам молодіжного руху та громадського активу міста.

«Вітаю наших гостей з міста Острог з перемогою у Національному конкурсі «Молодіжна столиця України» та здобуттям цього статусу. Щиро бажаю з честю пронести це звання, успішно провести 2022 рік, внести нову потужну хвилю у розвиток молодіжного руху не тільки в Острозі, а й у всій Україні. Наша команда і місто як Молодіжна столиця завжди готові допомагати вам», - наголосив Сергій Надал.

26 вересня на Театральному майдані Тернополя оголошено також про старт конкурсу Молодіжна столиця України-2023, подавати заявки на який можна з 28 вересня до 25 листопада цього року.

Нагадаємо, у 2020 році під час форуму «Молодь Оffline» місто Тернопіль офіційно отримало статус Молодіжної столиці України 2020 року.

Через пандемію коронавірусу статус місту було продовжено ще на 2021 рік, тож  впродовж двох років у Тернополі активно проводилися наукові, пізнавальні, мистецькі заходи, а в рамках відзначення Міжнародного дня молоді-2021 презентовано унікальну карту молодіжних об’єднань Тернопільської міської територіальної громади.

Довідка. Національний конкурс «Молодіжна столиця України» започаткований у 2017 році Міністерством молоді та спорту України, Українським інститутом міжнародної політики та Національною молодіжною радою України і проводиться на щорічній основі. Метою  конкурсу є  відзначення найкращого міста для проживання та розвитку молоді. 24 січня 2020 року Тернопіль офіційно перейняв естафету молодіжної столиці від міста Кам’янця-Подільського.