Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб

Керуючись Житловим кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 року №495 «Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», рішенням міської ради від 27.01.2023 року №8/22/17 «Про прийняття майна в комунальну власність», рішеннями виконавчого комітету міської ради від 15.02.2023 року №175 «Про передачу на баланс» та від 20.10.2022 року №1140 «Про організацію ведення обліку внутрішньо переміщених осіб, що потребують надання житлового приміщення з фонду житла для тимчасового проживання», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Сформувати фонд житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб згідно з додатком (додається).

2. Уповноважити громадську комісію з житлових питань за результатами нарахування балів за бальною системою оцінювання потреби в житлі для внутрішньо переміщених осіб визначати осіб, яким можуть бути надані житлові приміщення з фонду, та надавати пропозиції на розгляд виконавчому комітету міської ради у строки, визначені чинним законодавством України.

3. Уповноважити відділ квартирного обліку та нерухомості:

- забезпечити ведення обліку житлових приміщень, включених до фонду;

- готувати рішення виконавчого комітету міської ради про надання внутрішньо переміщеним особам та членам їх сімей житлових приміщень з фонду та видавати ордери на вселення в житлове приміщення.

4. Уповноважити балансоутримувача укладати договори найму житлового приміщення з фонду, у порядку та за формою, визначеними чинним законодавством України.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вікторію Остапчук.