Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про розв’язання спору між батьками щодо визначення прізвища при реєстрації народження дитини

При розгляді заяви … та відповідних документів про розв’язання спору між батьками щодо визначення прізвища «…» при реєстрації народження дитини, встановлено, що … 04.02.2023 року народила хлопчика (обмінна карта пологового будинку, пологового відділення лікарні «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» Тернопільської обласної ради» від 06.02.2023 року). … та … перебувають у шлюбі (свідоцтво про шлюб Серії I-ИД №132777 видане 11.10.2016 року Тернопільським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Тернопільській області). Мати дитини … повідомила, що бажає зареєструвати свою новонароджену дитину з присвоєнням прізвища «…», оскільки батько дитини … не з’являється на реєстрацію народження. Зі слів … батько дитини перебуває за межами України. Керуючись ст.19, п.3 ст.145 Сімейного кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.21 розділу ІII «Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні», затвердженого Міністерством юстиції України 18.10.2000 року №52/2 (зі змінами), враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради від 24.03.2023 року №82, з метою захисту прав та інтересів дитини виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Тернопільському відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції провести реєстрацію дитини народженої … 04.02.2023 року (обмінна карта пологового будинку, пологового відділення лікарні «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» Тернопільської обласної ради» від 06.02.2023 року) з присвоєнням прізвища «…».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Дідича.