Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у 2023 році

На виконання статті 56 Закону України «Про освіту», п. 7 статті 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою організації раціонального харчування учнів у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти виконавчий комітет міської ради ВИРІШИВ:

1. Забезпечити у 2023 році організацію харчування учнів у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у межах відповідних бюджетних призначень.

2. Звільнити від оплати за харчування учнів пільгових категорій закладів загальної середньої освіти згідно з додатком 1 (додається).

3. Звільнити від оплати за харчування дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у Тернопільській спеціальній загальноосвітній школі та учнів Тернопільського академічного ліцею «Генезис», які навчаються у класах спортивного профілю.

4. Звільнити від оплати за харчування учнів пільгових категорій закладів професійної (професійно-технічної) освіти та Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола згідно з додатком 2 (додається).

5. Встановити вартість харчування учнів, які звільняються від оплати за харчування: - одноразове харчування – 45 грн.; - дворазове харчування – 58 грн.; - триразове харчування – 78 грн.; - чотириразове харчування – 105 грн.

6. Управлінню освіти і науки здійснювати належний контроль за організацією харчування у закладах освіти.

 7. Керівникам закладів освіти організувати харчування відповідно до кошторисних призначень на 2023 рік.

8. Встановити, що харчування учнів, які не належать до пільгових категорій, здійснюється за кошти батьків. 9. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Дідича.