Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Повідомлення про оприлюднення проекту програми охорони навколишнього природного середовища тернопільської міської територіальної громади на 2019-2022 роки та звіту про стратегічну екологічну оцінку

1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту         

Документом державного планування у даному випадку є Програма охорони навколишнього природного середовища Тернопільської міської територіальної громади на 2019-2022 роки (далі – Програма).

Основна мета розроблення Програми – відображення проблем, для розв’язання яких планується провести комплекс заходів щодо покращення санітарно-технічного та  візуального стану території міської громади, та реалізація заходів, спрямованих на відновлення, належне утримання та раціональне використання території міської громади, охорону та організацію упорядкування об’єктів благоустрою з урахуванням особливостей їх використання.

Реалізація Програми передбачається у 6-ти напрямах (земельні ресурси, атмосферне повітря, водні ресурси, зелені насадження, побутові відходи екологічна культура та виховання), кожен з яких містить перелік відповідних заходів.

Термін реалізації Програми – 2019-2022 роки. Джерелами фінансування є кошти державного бюджету, кошти бюджету громади, інвестиційні кошти та кошти з джерел не заборонених чинним законодавством.

2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування 

Тернопільська міська рада.

3. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі: 

а) дата початку та строки здійснення процедури:

громадське обговорення починається з 18-го вересня 2019 року і триває до 18 жовтня 2019 року. 

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо): 

коментарі, зауваження і пропозиції надаються відповідальній особі, зазначеній у пункті г), у письмовому та електронному вигляді. 

в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення): 

громадські слухання не заплановані.

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування 

Тернопільська міська рада, управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, відділ благоустрою та екології. 

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій 

Зауваження і пропозиції до Звіту про стратегічну екологічну оцінку проекту Програми подаються у період з 18-го вересня 2019 року до 18-го жовтня 2019 року у відділ благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради. 

Відповідальна особа: начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Соколовський Олег Іванович (контактні дані: 46001, м. Тернопіль,                     вул. Коперника, 1, e-mail: gkge@ukr.net, тел. (0352) 52-58-48).

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування 

Тернопільська міська рада, управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, відділ благоустрою та екології.

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування 

Транскордонні консультації в рамках зазначеної СЕО не проводяться.

 

Програма охорони навколишнього  природного середовища Тернопільської міської територіальної  громади на 2019-2022 роки (доступна для завантаження)