Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення

Рішенням Тернопільської міської ради від 27.11.20 №8/1/16 «Про депутатське звернення Христини Феціци» підтримано депутатське звернення депутата Христини Феціци до міського голови Сергія Надала щодо присвоєння одній з вулиць міста Тернополя ім’я підполковника Михайла Цимбалістого з метою увіковічення пам’яті захисників, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої Держави.

Підстави та порядок присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій визначені Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» від 24.05.2012

№ 486-VI (далі – Закон).

Відповідно до ст.6 Закону до подання про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій необхідно додати узагальнені зауваження та пропозиції, що надійшли під час громадського обговорення.

Порядок проведення громадського обговорення затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 №989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

На підставі вищевикладеного, Тернопільською міською радою подається для оприлюднення та громадського обговорення відповідна інформація.

Найменування об’єкта права власності, якому пропонуюється присвоїти ім’я фізичної особи: вулиця Проектна-1 на території мікрорайону №6, обмеженої вул. 15 Квітня, вул. Академіка Сахарова, вул. Академіка Корольова, вул. Підволочиське шосе в м. Тернополі (проєктний план детального плану території мікрорайону №6 додається).

Ім’я фізичної особи, що пропонується присвоїти об’єкту права власності: Михайло Цимбалістий.

Обгрунтування пропозиції:

Цимбалістий Михайло Васильович народився 29.07.1985 року в м. Хоростків, Гусятинського р-ну, Тернопільської обл., українець, громадянин України.

У 2002 році закінчив середню школу №29 міста Тернополя.

З 2006 року по 2010 рік навчався в Академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного. Військову службу проходив на офіцерських посадах у військових частинах Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Підполковник Михайло Цимбалістий загинув 14 вересня 2019 року, виконуючи бойове завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Із перших днів російської агресії він брав участь у боях за звільнення міста Слов’янськ, у боях під Іловайськом, обороняв Донецький аеропорт. Постійно виконував спеціальні (бойові) завдання.

Михайло Цимбалістий був офіцером із визначним почуттям гідності, дорожив честю і славою своєї військової частини, пишався тим, що був офіцером підрозділу спеціального призначення, дотримувався традицій воєнної розвідки, сумлінно виконував службові обов’язки, чесно служив Українському народові.

Внесок Михайла Цимбалістого у звільнення нашої Батьківщини від російського агресора є визначним, він віддав за незалежність і територіальну цілісність України найдорожче, що є у людини – своє життя.

За час проходження військової служби сумлінно й бездоганно виконував службовий обов’язок, був нагороджений:

державною нагородою України – «За мужність» ІІІ ст.;

відзнакою резидента України «За участь в антитерористичній операції»;

заохочувальною відзнакою Міністерства оборони України – медаллю «10 років сумлінної служби»;

нагрудним знаком начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗС України «Учасник АТО»;

відзнакою Головного управління розвідки Міністерства оборони України – медаллю «20 років воєнній розвідці України»;

відзнакою Головного управління розвідки Міністерства оборони України – медаллю «За відданість воєнній розвідці» ІІІ ст.;

відзнакою Головного управління розвідки Міністерства оборони України – медаллю «За мужність при виконанні спецзавдань».

14.09.2019 року Михайло Цимбалістий нагороджений найвищою заохочувальною відзнакою Головного управління розвідки Міністерства оборони України «Зірка Слави» (посмертно).

Наказом Міністерства оборони України від 30.10.2019 №98 майору Михайлу Цимбалістому присвоєно звання «підполковник» (посмертно).

Указом Президента України від 03.12. 2019 №876-24/2019 підполковник Михайло Цимбалістий нагороджений Державною нагородою – орденом «За мужність» ІІ ступеня (посмертно).

Рішенням Тернопільської міської ради від 21.08.2020 №7/54/21 за вагомий особистий внесок у встановлення української державності, вагомий внесок у громадське життя міста та заслуги перед містом Михайлу Цимбалістому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя».

Вірність і відданість Українському народові, мужність та чесне виконання військового обов’язку Михайлом Цимбалістим є прикладом для мешканців Тернопільської міської територіальної громади і кожного захисника України.

Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння об’єкту права власності імені фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події: міський голова Сергій Надал на підставі рішення міської ради від 27.11.20 №8/1/16 «Про депутатське звернення Христини Феціци».

Термін, місце, час проведення заходів з громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників: в зв’язку з необхідністю дотримання карантинних заходів з метою запобігання поширенню на території Тернопільської міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, громадське обговорення проводиться шляхом надання пропозицій в усній чи письмовій формі, у формі електронної консультації.

Термін громадського обговорення: 2 (два) місяці з дня оприлюднення інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення.

Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, термін і форма для подання пропозицій (зауважень): пропозиції та зауваження подаються в письмовій або усній формі у відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації міської ради за адресою: м. Тернопіль, вул. Листопадова, 5; тел. (067) 4473016, управління містобудування, архітектури та кадастру за адресою: м. Тернопіль, вул. Коперника, 1,тел. (067) 4473280 або ж надсилаються електронною поштою на адреси: presamr@gmail.com, arhtern@ukr.net із зазначенням прізвища, імені, по-батькові та адреси особи, яка їх подає.

Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення,: управління містобудування, архітектури та кадастру за адресою: м. Тернопіль, вул. Коперника, 1, каб. 202, тел. (067) 4473280, адреса електронної пошти: arhtern@ukr.net.

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення,: начальник служби містобудівного кадастру управління містобудування, архітектури та кадастру Вадим Захарчук.

Термін і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: після отримання пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Тернопільської міської ради : ternopilcity.gov.ua.

Додаток: проєктний план детального плану території мікрорайону №6 на 1 арк.

Додаток