Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про внесення змін до Положення про постійні комісії Тернопільської міської ради VIII скликання

Відповідно до Законів України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування», «Про медіа», враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада

ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни до рішення міської ради від 18.11.2020 №8/1/5 «Про затвердження Положення про постійні комісії Тернопільської міської ради VIII скликання», а саме:

1.1. Пункт 3 Розділу  I «Загальні положення» доповнити підпунктом 6 наступного змісту:

«6) оприлюднення відеозаписів засідань постійних комісій, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»».

1.2. Пункт 3 Розділу  IІ «Організація роботи постійних комісій» викласти в наступній редакції:

«3. Засідання постійних комісій транслюються в мережі Інтернет у режимі реального часу і підлягають відеофіксації з подальшим зберіганням та оприлюдненням відеозапису засідання, невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному  сайті Тернопільської міської ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Відеоархів таких засідань постійних комісій зберігається і має бути доступним та надаватися за запитами на інформацію, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»».

1.3. В пункті 15  Розділу  IІ «Організація роботи постійних комісій» слова: «не менш як половина» замінити на слова: «більше половини».

1.4. В пунктах 23 та 26 Розділу  IІ «Організація роботи постійних комісій» слово: «ЗМІ» змінити на слово: «медіа».

1.5. Пункт 28 Розділу  IІ «Організація роботи постійних комісій» викласти в наступній редакції:

«28. За результатами вивчення і розгляду питань, постійні комісії готують висновки і рекомендації та, у випадку необхідності, розробляють проекти рішень ради. Висновки, рекомендації та проекти рішень постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, в разі його відсутності - заступником або секретарем. Протоколи засідань комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії.».

1.6. Пункт 30 Розділу  IІ «Організація роботи постійних комісій» викласти в наступній редакції:

«30. Проекти порядку денного засідань постійних комісій міської ради, протоколи засідань з висновками та рекомендаціями є відкритими, оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»».

2.Пункт 1.2. даного рішення набирає чинності:

2.1. в частині здійснення відеофіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів - через три місяці з дня опублікування Закону України від 22.02.2024 №3590-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування»;

2.2. в частині проведення трансляцій в режимі реального часу - через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року №64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX.

3.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

Поіменне голосування