Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Тернопіль

Розглянувши технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Тернопіль, розроблену консорціумом ЗЕМАРХКОНСАЛТ, відповідно до вимог Земельного кодексу України, Податкового кодексу України, Законів України «Про оцінку земель», «Про оренду землі», «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2021 № 1147 «Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок», рішення міської ради від 01.03.2024 № 8/37/24 «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Тернопіль», враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань регулювання земельних відносин та екології, з питань містобудування, міська рада,

ВИРІШИЛА:

1.Затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Тернопіль.

2.Встановити, що нормативна грошова оцінка земель міста Тернопіль вводиться у дію з 01.01.2025.

3.Консорціумуму ЗЕМАРХКОНСАЛТ внести відомості про нормативну грошову оцінку земель міста Тернопіль до Державного земельного кадастру, результатом яких є отримання витягу Державного земельного кадастру про землі в межах адміністративно-територіальної одиниці.

4.Власникам, користувачам та орендарям земельних ділянок отримати у встановленому порядку витяги із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, затвердженої цим рішенням, та подати податкову декларацію зі сплати за землю у територіальний орган Головного управління Державної податкової служби у Тернопільській області.

5.Орендарям внести зміни до договорів оренди землі, які були укладені раніше, у частині орендної плати шляхом укладення додаткових угод у зв’язку з веденням в дію нормативної грошової оцінки земель, затвердженої пунктом 1 цього рішення.

6. Вважати рішення міської ради від 26.06.2020 № 7/51/176 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Тернопіль» таким, що втратило чинність з 01.01.2025.

7. Встановити, що рішення набирає чинності з моменту його оприлюднення.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради питань регулювання земельних відносин та екології, з питань містобудування.

Поіменне голосування