Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про поновлення договорів оренди землі

З метою спрощення процедури поновлення договорів оренди землі, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про оренду землі», ст.12, 93, 116, 124, 125, 126, 126-1, 134 Земельного кодексу України,враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань містобудування, з питань регулювання земельних відносин та екології, міська рада

ВИРІШИЛА:

1.Поновити договори оренди землі, строк оренди яких закінчується в період з 01.01.2022 року по 31.12.2022 року, після закінчення строку, на який його укладено, на такий самий строк і на таких самих умовах, передбачених попереднім договором з моменту їх закінчення, згідно з додатками (додаються).

2.Поновленню підлягають договори оренди землі, вказані в п.1, щодо яких будуть відповідні звернення від орендарів, в строки, визначені чинним законодавством та умовами діючих договорів, за умови належного виконання ними умов договорів оренди та відсутності заборгованості з орендної плати за землю,в разі відсутності заяви однієї із сторін про виключення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про поновлення договору.

3.Поновленю відповідно до цього рішення не підлягають договори оренди землі щодо земельних ділянок, на яких розташовані тимчасові споруди(окрім земельних ділянок, що перебувають в оренді комунальних підприємств та земельних ділянок, право оренди на які набуте на земельних торгах)та земельних ділянок сільськогосподарського призначення (для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та ведення фермерського господарства), орендарі яких не зареєстровані як платники податків м. Тернополя.

4.Орендарям право користування земельною ділянкою оформити відповідно до Законів України «Про оренду землі», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань містобудування, з питань регулювання земельних відносин та екології.

Поіменне голосування