У Тернополі на умовах співфінансування проводять ремонт покрівлі на бульв. Дмитра Вишневецького, 3

У Тернополі триває ремонт покрівлі багатоквартирного будинку за адресою бульвар Дмитра Вишневецького, 3, на умовах співфінансування. Мешканці активно користуються програмою ремонту житлового фонду, яка дозволяє поліпшувати стан будівель за рахунок співфінансування з бюджету громади.

«У Тернополі діє програма, яка надає мешканцям багатоквартирних будинків можливість провести будь-які види ремонтів у житловому фонді. Дуже часто ремонту потребують дахи, фасади, ліфти чи мережі. Оскільки всі власники квартир є співвласниками будинку, але надзвичайно важко самостійно організувати такі ремонти, ми пропонуємо їх проводити на умовах співфінансування, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Частина коштів виділяється з бюджету громади, а решту фінансують мешканці. Це дозволяє їм вибрати необхідний ремонт – дах, фасад, ліфти або мережі водопостачання та каналізації».

Минулого року мешканці будинку на бульв. Дмитра Вишневецького, 3 вже скористалися програмою для проведення капітального ремонту внутрішньобудинкових мереж, зокрема, заміни систем каналізації та лежаків холодного водопостачання. Також було оновлено ліфтове обладнання. Цього року мешканці звернулися з проханням провести ремонт покрівлі.

«Мешканці свій відсоток сплачують. Ми плануємо й надалі брати участь у цій програмі, оскільки вона полегшує оновлення житлових будинків та покращує умови проживання», – ділиться голова ОСББ «Вишневецького 3».

Додамо, програмою можуть скористатися як ОСББ, так і управителі будинків (ЖЕКи). Дія програми поширюється на всі багатоквартирні будинки Тернопільської громади, які експлуатуються понад 10 років. Фінансування виділяється за певною пропорцією залежно від виду робіт.