289 звернень надійшло комісії зі встановлення факту здійснення особою догляду у Тернополі

При Тернопільській міській раді діє комісія зі встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду), створена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України та Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Від часу створення до комісії надійшло 289 звернень тернополян, які потребують підтвердження факту догляду за близькими.

Основною метою комісії є підтвердження факту здійснення постійного догляду за особами, які дійсно цього потребують. На даний час комісія розглядає отримані заяви, після чого буде видавати відповідні акти про встановлення факту здійснення догляду.

Довідково: Військовозобов’язані, які здійснюють догляд за особами, та які не мають права на призначення компенсації на догляд за ними, для розгляду питання надання їм відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації звертаються до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки у паперовій або електронній формі, до якої додається письмова заява особи, яка потребує догляду чи постійного догляду, довільної форми із зазначенням реєстраційного номера облікової картки платника податків, про підтвердження відсутності інших осіб, які не є військовозобов’язаними та відповідно до закону зобов’язані її утримувати (чоловік / дружина, працездатні діти), чи інших працездатних членів сім’ї, які зобов’язані та можуть здійснювати постійний догляд.

Для того, щоб встановити факт здійснення догляду (постійного догляду) військовозобов’язаній особі необхідно звернутись із письмовою заявою на ім’я міського голови у відділ звернень Тернопільської міської ради, за адресою вул. Листопадова, 6.