У Тернополі успішно працюють новостворені кластерні медичні заклади

У Тернопільській міській територіальній громаді створено два кластерних медичних заклади, які забезпечують стаціонарну та амбулаторну спеціалізовану медичну допомогу, а також реабілітаційні послуги. Зокрема, це:

  • КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги», до складу якої ввійшли: КНП «Міська комунальна лікарня №3» Тернопільської міської ради та КП «Тернопільський міський лікувально-діагностичний заклад» Тернопільської міської ради;
  • КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» до якої приєднано КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня №3».

19 червня на засіданні виконавчого комітету затверджено зміни до фінансових планів цих кластерних закладів. Збільшення дохідної частини підприємств на 2024 рік зумовлено збільшення надходжень від Національної служби здоров’я України в межах Програми медичних гарантій, розширенням спектра медичних послуг, фінансової підтримки Тернопільської міської ради, залучення коштів благодійників тощо.

Важливо зазначити, кластерні лікарні демонструють ефективну поточну діяльність, стабільний фінансовий стан, і динаміку до збільшення надходжень від надання медичних послуг. Це забезпечує їхню працездатність та перспективи розвитку в майбутньому.