Як Тернопіль став переможцем спільного проєкту UNDP в Україні та GIZ?

Тернопільська міська рада активно працює з міжнародними партнерами та організаціями щодо залучення фінансових ресурсів для соціально-економічного розвитку громади. Тож уже найближчим часом у Тернополі запрацює якісний, сучасний інноваційний простір для підтримку бізнесу громади «Open Space Ternopil».

Створення громадського простору відбувається в межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» SRER за фінансування уряду Німеччини. Проєкт імплементується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH спільно з Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні.

У межах проєкту наше місто має власну ініціативу під назвою «Підприємцем бути легко». Мета проєкту – створення якісної, сучасної та інноваційної інфраструктури для підтримки бізнесу громади.

Тернопіль став переможцем грантового проєкту завдяки впевненому та проактивному підходу міської ради до співпраці з міжнародними партнерами. Стратегічне спрямування на інноваційні рішення у сфері економічного розвитку та підтримка бізнесу громади стали ключовими факторами в успішній заявці на грант. Важливою складовою було також активне залучення громади до процесу розробки і реалізації проекту, що відображає доречність місцевих ініціатив у створенні стійкого економічного зростання.

Завдяки проєкту буде створено простір «OPEN SPACE Тернопіль» площею 1187 км. м., де буде коворкінг-центр, сучасний мультимедійний конференц-зал для 200 осіб, тренінгові кімнати для 25 осіб кожна, шоурум, творчі студії, дитячий простір для найменших відвідувачів тощо.

«Open Space Ternopil» буде сприяти розвитку підприємництва та інновацій у місті, створюючи сприятливі умови для стартапів, підприємницької активності та обміну ідеями. Цей інноваційний простір відображає прагнення Тернополя до модернізації.

Простір буде точкою об’єднання бізнесу і споживачів; сучасну інфраструктуру для зв’язків громадськості та бізнес-сектору; самозайнятість населення; популяризацію місцевих брендів; базу для започаткування стартапів або проектів; місце для реалізації креативних ідей, обмін знаннями та досвідом, а також для підтримки ветеранського бізнесу.

Цей матеріал створено Тернопільською міською радою в межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), що реалізується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.