Погоджено обсяги регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників, фахових молодших бакалаврів та бакалаврів у 2024 році

На черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради погоджено обсяги регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників, фахових молодших бакалаврів та бакалаврів у 2024 році в державних закладах професійної (професійно-технічної) освіти, Тернопільському фаховому коледжі ТНТУ ім. Івана Пулюя та Галицькому фаховому коледжі ім. В’ячеслава Чорновола.

Рішення прийнято з метою задоволення потреб у професійних та робітничих кадрах на ринку праці та фінасуватиметься за рахунок бюжетних коштів міської ради.

Відповідно до обсягів регіонального замовлення, у Тернополі державні заклади професійної (професійно-технічної) освіти, Тернопільський фаховий коледж ТНТУ ім. Івана Пулюя та Галицький фаховий коледж ім. В’ячеслава Чорновола готові прийняти на навчання у 2024 році понад 1100 учнів.

Обсяг регіонального замовлення визначено на підставі протоколу Комісії з розробки пропозицій щодо формування обсягів регіонального замовлення, яка діє при управлінні освіти і науки Тернопільської міської ради, зважаючи на потреби на ринку праці та звернення роботодавців.

Найбільша потреба в кадрах на ринку праці спостерігається за напрямками: автомобільний транспорт, сфера обслуговування, будівельні, монтажні і ремонтно - будівельні роботи, швейне виробництво та громадське харчування.