Майстер-класи із писанкарства провели для ВПО та юних тернополян на фестивалі «Великодні мотиви»

У християн східного обряду розпочались святкові передвеликодні дні. Так, з метою поглиблення знань про обряди і традиції українського народу, впродовж двох днів 21 та 22 квітня в Українському Домі в межах міського фестивалю «Великодні мотиви» працювала мистецька майстерня «Великдень єднає».

До тематичних майстер-класів з писанкарства, декупажу свічок та декорування великодніх кошиків долучилися діти із числа внутрішньо переміщених осіб, діти захисників та всі охочі маленькі тернополяни. 

«Ми всі готуємося до найбільшого християнського свята - Великодня. Тому разом з юними тернополянами долучилися до розпису відомих у всьому світі українських писанок, - розповів міський голова Сергій Надал. -   У візерунках писанок проявляється душа українського народу – неповторна, яскрава і красива. Щиро радію тому, скільки дітей та молоді бере участь у цьому заході. Висловлюю велику вдячність організаторам цього свята. Такі заходи нам потрібні. Особливо нашим маленьким дітям. Ми повинні берегти традиції України та розповідати про них нашим нащадкам».

До слова, фестиваль «Великодні мотиви» у Тернополі триватиме до 30 квітня.