У Тернополі стартував фестиваль «Великодні мотиви»

Незабаром християни східного обряду відзначатимуть одне з найбільших свят літургійного року - Воскресіння Христове. Для того, аби мешканці та гості нашого міста могли поглибити знання про обряди й традиції святкування Воскресіння Христового – у Тернополі організували фестиваль «Великодні мотиви».

«Цей фестиваль став традиційним для нашого міста та відбувається вже втретє. Оскільки, в наш час, збереження традицій набуває особливого значення. Бо жодний ворог не здолає народ, який береже власні духовні й культурні багатства, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Фестиваль – це чудова нагода для тернополян, гостей міста, внутрішньо переміщених осіб відзначити свято по-особливому і разом, по-мистецьки, підготуватися до Великодня, зберігаючи звичаї України. Наші захисники воюють з агресором, щоб українці мали змогу жити на своїй рідній землі, прославляючи українські традиції. Щиро дякую організаторам фестивалю, усім учням та студентам, які долучилися до декорування та проведення майстер-класів».

На завершення дійства представникам 16-го окремого стрілецького батальйону передали три FPV дрони та зарядну станцію з сонячною батареєю від працівників управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради та установ, що їм підпорядковуються. Кошти збирали, проводячи благодійні концерти, тематичні заходи, виставки та майстер-класи.

Більше фото з фестивалю можна переглянути у розділі «Галерея».