Сергій Надал привітав з нагоди 80-річного ювілею громадсько-політичного діяча, колишнього політв’язня Дем’яна Чернеця

6 квітня цього року 80-річний ювілей від Дня народження відзначив громадсько-політичний діяч, колишній політв’язень, що зазнав репресій за участь у боротьбі за незалежність України у XX столітті, заступник голови Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих – Чернець Дем'ян Іванович.

З нагоди свята привітав та побажав ювілярові міцного здоров’я і наснаги  Сергій Надал, а також вручив Дем'яну Івановичу Почесну відзнаку міського голови.

«Ваше життя – це символ боротьби за українську незалежність, приклад нескореності українського духу. Замість дитинства на рідній землі, буремні роки на засланні у далекій Пермській області. Незважаючи на ворожу репресивну машину, ви залишилися нескореним українцем, стали одним з лідерів дисидентського руху, згодом «Народного руху», – зазначає міський голова. – Дякуємо за служіння українському народу. Ви назавжди золотими літерами вписали своє ім’я в новітню історію України».

Нагадаємо, Дем’яну Чернецю присвоєно статус борця за незалежність України у XX столітті на території Тернопільської громади за особистий внесок у встановленні української  державності, а також визначені засади державної політики щодо відновлення, збереження та вшанування національної пам’яті про боротьбу та борців за незалежність України.