Закупівля FPV-дронів на 20 мільйонів: тендерні процедури тривають

Тернопільська міська рада на початку січня оголосила тендер на придбання квадрокоптерів FPV – типу для захисників на суму 20 000 000 грн. За ці кошти планується придбати та передати військовим 1250 дронів.

Загалом участь у тендері взяло 7 учасників. Найнижчу ціну запропонувало ТОВ «Груп Інтрейд» на суму 16 687 500 грн. Це та сама компанія, з якою у попередньому році було укладено договір на постачання дронів, проте ними він виконаний не був. У зв’язку з невиконанням умов договору, з ТОВ «Груп Інтрейд» у 2023 році договір було розірвано, а за порушення умов договору дане товариство сплатило у бюджет міста 126 000 грн пені.

Щодо цьогорічного тендеру, то у відповідності до чинного законодавства, зокрема Закону України «Про публічні закупівлі» та Постанови Кабінету міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178, ТОВ «Груп Інтрейд» попередньо визнане переможцем, оскільки вони подали увесь пакет документів, зазначили найнижчу ціну, сплатили штрафні санкції за невиконання попереднього договору та відсутні інші підстави щодо невизнання їх переможцем.

А вже 21 січня стане відомо, чи будуть подані скарги від інших учасників тендеру.