Запрошуємо 9 грудня у Тернополі відвідати фестиваль сучасної музики «JazzBez»

9 грудня у Тернополі після річної перерви відбудеться головна музична подія зими – ХХІІІ міжнародний джазовий фестиваль сучасної імпровізаційної музики JazzBez. Культурно-мистецький захід пройде у Тернопільському драматичному театрі. Початок концерту о 19:00 год.

Квитки можна придбати на сайті та у касі драматичного театру. Частину коштів з продажу буде передано військовим.

У Тернополі міжнародний джазовий фестиваль пройде у сімнадцяте, об’єднуючи найкращих джазових музикантів та зірок світової джазової сцени. На сцену ХХІІІ фестивалю вийдуть Рей Браун-молодший з колективом і нідерландсько-португальський бенд Spinifex. Разом з ними на сцені виступатимуть знані українські джазові музиканти: Андрій Арнаутов, Олексій Петухов, Михайло Євтушенко і Леонід Петкун.

В рамках цьогорічного фестивалю відбудеться джазовий майстер-клас для дітей (безкоштовно для дітей з-поміж ВПО).

До слова, JazzBez – один з наймасштабніших і найдовготриваліших музичних фестивалів України та Польщі. Двадцять третій «Jazz Bez»  в Україні об’єднає довкола джазу Львів, Дрогобич, Винники, Тернопіль, Рівне і Умань, а в Польщі – Перемишль, Краків і Люблін.

Довідка.

Рей Браун-молодший – жива легенда, єдиний син «королеви джазу» Елли Фіцджеральд і одного з найвидатніших контрабасистів світу Рея Брауна. Співак ріс і виховувався в оточенні справжніх «джазових титанів»: Оскара Пітерсона, Луїса Белсона, Дюка Еллінгтона, Нат Кінг Коула і Френка Сінатри. Рей Браун-молодший зумів віднайти власну манеру виконання, стилістику й поведінку на сцені, і на надзвичайно високому рівні продовжує традиції своєї родини.

Spinifex – міжнародна збірна, що базується в Амстердамі, – не просто музичний колектив. Група працює у напрямі, який критики визначають як «суміш авангардного року та вільного панк-джазу». У музиці Spinifex можна знайти не просто увагу до музичної спадщини країн, далеких від Європи; тут рівноцінно взагалі все, що існує у музиці, про яку їм довелося дізнатися.