У Тернополі відбулися урочистості з нагоди завершення ювілейного року, присвяченого Патріарху Йосифу Сліпому

31 березня у Тернопільському академічному обласному драматичному театрі ім. Тараса Шевченка відбувся урочистий захід з нагоди завершення ювілейного року, присвяченого Патріарху Йосифу Сліпому.

Участь у вшануванні пам’яті видатного українського діяча, Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви, багаторічного політичного в'язня радянських концтаборів Йосифа Сліпого взяв і міський голова Сергій Надал.

«Патріарх Йосип Сліпий був не лише керівником і лідером української церкви, а й справжнім духовним лідером для цілої нації. Був авторитетом як для священнослужителів, так і для суспільства в цілому. Саме його підтримка і вчення допомогли повернутися з совєтських таборів багатьом священникам. Завдяки його вченням і праці греко-католицька церква існувала, збереглась і працювала у підпіллі, – зазначає Сергій Надал. –  Йосип Сліпий вчив нас любити та захищати Україну. Він говорив: «Дбання про добро своєї нації вважалися завжди за Богом дані обов’язки. Добро нації треба обов’язково боронити перед ворогами». Ці слова є актуальними сьогодні й втілюють їх наші захисники, волонтери й все українське суспільство».

Нагадаємо, 2022 рік був проголошений Роком Блаженнішого Патріарха Йосипа Сліпого на Тернопільщині.