Тернопільська делегація відвідала конференцію «Зустрінемось – українці в Сувалках, поляки в Тернополі»

20 вересня в рамках проекту «Пізнаймо один одного-українці в Сувалках, поляки в Тернополі» делегація міської ради відвідала заключну конференцію у місті Сувалки (Польща), яка відбулася у Публічній бібліотеці ім. М. Конопніцької.

Під час зустрічі було презентовано результати реалізації проекту бенефеціарів, зокрема, партнери з польської сторони представили заходи, які були проведені в Польщі, а представники з Тернополя -атракції, які мали місце у Тернополі. Також бібліотекарі подарували польським колегам артбук, що розкриває історію української культури.

Важливістю реалізації проекту стала промоція місцевої культури та історії, налагодження взаєморозуміння між Польщею та Україною, покращення іміджу двох міст і їхньої доступності для відвідувачів. Завдяки популяризації культурного компоненту тернополяни більше дізнались про польську культуру, а жителі м. Сувалки – про українську. Також проект посприяв розвитку бібліотечної системи Тернополя і Сувалок, та перетворенню бібліотек у справжні освітньо-культурні центри.

Для учасників конференції було організовано ряд пізнавальних екскурсій у м. Сувалки, ознайомлення з креативним центром науки і техніки «Мідіцентрум» та культурним центром «SOWA».

Така співпраця  міст-партнерів дає можливість налагодити дружні контакти, отримати досвід співпраці з колегами, розширити кругозір мешканців, популяризувати місцеву культуру та історію заради розвитку тернопільської громади та покращення усіх сфер життя міста.

До слова, проєкт «Пізнаймо один одного – українці в Сувалках, поляки в Тернополі»  реалізується Тернопільською міською радою спільно із публічною бібліотекою ім. Марії Конопніцької, що в м. Сувалки завдяки програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».