У Тернополі відбулася щорічна серпнева конференція педагогічних працівників

29 серпня, напередодні нового навчального року, відбулася щорічна серпнева конференція освітян Тернопільської міської територіальної громади. Зважаючи на дію воєнного стану в Україні, захід проходив у режимі онлайн.

Взяв участь у конференції та подякував педагогічній спільноті за непосильну працю під час широкомасштабної агресії московії і допомогу армії та внутрішньо переміщеним особам з інших регіонів України і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Традиційно, навчання у закладах загальної середньої освіти розпочнеться у День знань – 1 вересня. Тож уже за декілька днів українські діти сядуть за парти чи біля екранів гаджетів, щоб долучитися до навчального процесу. Найважливіше для нас всіх – це безпека наших учнів. Для цього проводилися активна робота щодо підготовки укриттів у школах, виділялися кошти з місцевого бюджету, - пояснив Сергій Надал. - Зaрaз склaдно прогнозувaти, як буде розвивaтися ситуaція дaлі, але можу скaзaти точно: у школах, які 1 вересня відкриють свої двері для діток, укриття відповідатимуть вимогам надзвичайників з електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізації. Ймовірніше, цей навчальний рік буде найважчим за усі роки незалежності. Проте, завдяки нашим воїнам, діти подовжуватимуть вчитися».

Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України, впродовж нового 2022/2023 навчального року освітній процес у закладах освіти Тернопільської громади вирішено провадити максимально наближено до традиційного формату з урахуванням обмежень воєнного стану.

Додамо, за результатами опитування батьківської громадськості, 41% респондентів обрали очну форму навчання, 52,9% - змішану і 6,1% - проголосували за дистанційну форму навчання учнів. Головним фактором, який вплине на визначення форми навчання, буде рівень безпеки у Тернопільській громаді.

Нагадаємо, для організованого початку 2022/2023 навчального року тернопільські освітяни доклали чимало зусиль. Зокрема, впродовж липня-серпня в освітніх закладах Тернопільської громади активно тривала робота з підготовки укриттів для організації безпечного процесу навчання в умовах воєнного стану. І наразі практично усі тернопільські школи та заклади професійно-технічної освіти готові до проведення очного навчання.