Перевірено стан виконання робіт в укритті Тернопільської загальноосвітньої школи-правового ліцею №2

Навчальні заклади Тернопільської громади продовжують активно готуватись до початку нового навчального року та приводять фонд захисних споруд шкіл у готовність до використання.

8 серпня міський голова Сергій Надал спільно з начальницею управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольгою Похиляк перевірили стан проведення робіт в укритті Тернопільського навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІІ ступенів-правовий ліцей №2».

«У нашому місті продовжуються роботи щодо влаштування додаткових укриттів. Це стосується як комунальних закладів, зокрема шкіл першочергово, які готуються до початку навчального року, а також і житлового фонду міста, – зазначає Сергій Надал. – Сьогодні оглянули, як проводяться роботи у тернопільській школі-ліцеї №2. Облаштування сховища тут лише розпочалося, але вже є уся необхідна документація та розроблений кошторис. Після завершення ремонту комісія огляне та підтвердить, наскільки безпечним буде перебування дітей у цьому закладі. Важливо, після виконання усього комплексу робіт, дане укриття зможе розмістити понад 200 осіб. Тож перша зміна, яка буде навчатися безпосередньо в класах, матиме можливість сховатись у безпечне укриття».

Міський голова додає, що роботи з облаштування сховищ у навчальних закладах громади мають бути проведені та завершені до 20 серпня цього року. У школах будуть укриття, які відповідають усім вимогам - з електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізації.

Нагадаємо, рішенням виконавчого комітету на проведення ремонту укриттів закладів освіти (садків та шкіл) Тернопільської громади спрямовано понад 24,5 млн грн.