Сергій Надал перевірив стан готовності захисних споруд у житлових будинках на вул. Новий Світ

8 серпня міський голова Сергій Надал оглянув стан захисних споруд житлового фонду міста у Тернополі на вул. Новий Світ, 1 та Новий Світ, 16.

«Намагаємося зробити все, щоб управителі будинків чи голови ОСББ активно долучалися до впорядкування та переобладнання в укриття підвальних приміщень у багатоквартирних будинках Тернополя з метою організації захисту населення в умовах воєнного стану, - наголосив Сергій Надал. – У багатьох будинках Тернополя такі роботи вже завершені, а є й такі багатоповерхівки, де лише зараз цю роботу проводять. У житловому будинку на вул. Новий Світ, 1 підвали частково готові, проте ще є ділянки, які необхідно розчистити та провести там освітлення. Ці роботи працівниками ЖЕКу заплановано завершити найближчого тижня. Мешканці будинку також активно долучаються до створення комфортних умов для їхнього перебування в укритті під час повітряної небезпеки».

У будинку на вул. Новий Світ, 16, як пояснив міський голова, уже є існуючі підвальні приміщення, які частково використовуються мешканцями, а окрім того, силами ОСББ наразі облаштовуються нові підвальні приміщення, які будуть служити повноцінними укриттями, де будуть облаштовані і санвузол, й місця для безпечного і комфортного перебування людей. Роботи зараз на стадії ремонту, завершити їх планується впродовж декількох тижнів.

Нагадаємо, мешканці можуть перебувати у найпростіших укриттях та сховищах до 48 годин. Ці приміщення мають бути облаштовані місцями для сидіння та мати запаси питної води (2 літри на одну особу), запаси технічної води для потреб гігієни мешканців. Окрім того, повинні мати незалежні джерела освітлення, ліхтарики, гасові лампи, свічки, первинні засоби пожежогасіння, вогнегасники, засоби для надання першої медичної допомоги, аптечки, контейнери для зберігання продуктів, а також – шанцевий інструмент, лопати, кирка, лом, пилка по металу, пилка по дереву та інше.

Звертаємо увагу, що на сайті Тернопільської міської ради розміщено інтерактивну карту захисних споруд (в рубриці Е-сервіси), на якій можна переглянути місця укриттів, що розміщені найближче до вашого місця перебування чи проживання.