У Тернополі здійснили урочисте спецпогашення поштової марки «Доброго вечора, ми з України»

28 липня з нагоди Дня Української Державності АТ «Укрпошта» ввело в обіг четверту поштову марку воєнного стану «Доброго вечора, ми з України». Доповненням патріотичної серії стали випущені тематичні листівки, конверт «Перший день», художній конверт та мерч із зображенням марки.

У Тернополі в урочистому спецпогашенні спеціальним поштовим штемпелем марок «Доброго вечора, ми з України» взяли участь начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, міський голова Сергій Надал та директорка ТД АТ «Укрпошта» Любов Гринчишин.

«Дуже символічно, що саме у такий світлий день, коли всі українці відзначають день Української Державності, свято рівноапостольного князя Володимира та річницю Хрещення Київської Русі-України, ми, завдяки Укрпошті, маємо змогу здійснити погашення поштової марки з новим патріотичним ескізом «Доброго вечора, ми з України», - наголосив Сергій Надал. - Сюжет, що зображений на марці, демонструє готовність українського народу боротися за свою незалежність і державність. Символізує те, що не лише Герої ЗСУ, а й усі цивільні українці готові стати на захист країни. А фраза «Доброго вечора, ми з України» сьогодні є гаслом, що об’єднує всіх українців і наводить панічний страх на диких московських окупантів. Від сьогоднішнього дня ця фраза разом з маркою ще раз донесе до усього світу готовність і незламне бажання українців зберегти свою державність і незалежність».

Як додають в Укрпошті, з метою вибору патріотичної сюжету для випуску чергової поштової марки було оголошено інтернет-голосування у соціальних мережах та вперше у застосунку «Дія». У народному голосуванні загалом взяли участь 834 тисячі українців, а переможцем конкурсу визначено ескіз дизайнерки-графіка і викладачки живопису Анастасії Бондарець.

«При створенні ескізу велике враження на авторку справили мужні і сміливі українські аграрії, тому одразу виникла ідея про зображення на марці «тракторних військ». На поштовій марці відтворено реальні події, що мали місце на Миколаївщині – український трактор тягне покинутий російський танк, згодом такі випадки з’являлися і в інших українських містах і селах.  Трактор, що тягне танк, став одним із символів незламності українського народу», - зазначає директорка ТД АТ «Укрпошта» Любов Гринчишин.

Загальний тираж поштових марок «Доброго вечора, ми з України» - 5 мільйонів примірників, з яких 3 мільйони – з номіналом М для оплати поштових відправлень всередині країни та 2 мільйони – з номіналом, призначеним для оплати міжнародної поштової кореспонденції.

Придбати нову марку з «українськими тракторними військами» можна уже від сьогодні, 28 липня, у всіх відділеннях поштового зв’язку АТ «Укрпошта» и та онлайн.

Звертаємо увагу, відповідно до обмежень на продаж, один громадянин може купити на одне замовлення не більше 2 маркових аркушів кожного номіналу (2+2), 2 конверти «Перший день», 10 конвертів та 10 листівок.