У Тернопіль від БФ «Стабілізейшн Суппорт Сервісез» та Норвезької ради у справах біженців передано 500 ліжок для внутрішньо переміщених осіб

Україна 117 днів живе в умовах повномасштабної війни з росією. Підтримка від міжнародних партнерів допомагає забезпечувати необхідними речами як внутрішньо переміщених осіб, так і військовослужбовців.

Цими днями у Тернопільську школу №28 було передано у користування частину ліжок для громадян, які знайшли тимчасовий прихисток в освітньому закладі.

Як повідомляє міський голова Сергій Надал, Тернопіль спільно з Благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за сприяння Норвезької ради у справах біженців (NRC) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії змогли закупити 500 ліжок, матраців, комплектів постільної білизни, ковдр та подушок для переселенців, які проживають у тернопільських школах.

«Протягом всього періоду російської агресії ми завжди відчуваємо активну підтримку від наших іноземних партнерів, донорських організацій, що допомагають нам продуктами харчування, одягом, медикаментами тощо, - додає Сергій Надал. – Наші заклади освіти стали тимчасовим прихистком для тисяч внутрішньо переміщених осіб, оскільки зараз навчання не проводиться. Однак наразі ми всі готуємося до початку нового навчального року, відповідно будемо облаштовувати інші місця, куди зможемо переселити осіб, що проживають у школах. Я дякую іноземним партнерам за таку масштабну підтримку, адже у Тернополі наразі зареєстровано більше 27 000 внутрішньо переміщених осіб».

Наші партнери оцінили потреби в Тернополі та запропонували програму допомоги школам, які зараз приймають внутрішньо переміщених осіб. Це частина систематичної допомоги з підтримки переселенців, що спрямовується на покращення повсякденних умов життя людей.

«Активні бойові дії тривають на Сході та Півдні України, тому багато людей звідти продовжують переміщуватися до інших регіонів, де кількість місць для розселення обмежена. Частина ВПО не має іншого вибору, як проживати в громадських закладах, визначених місцевою владою як колективні центри, зокрема, це п’ять шкіл міста Тернопіль, де реалізовано цей проєкт. Школи не призначено для проживання. Вони не мають необхідного обладнання для задоволення всіх потреб переміщеного населення. Цю допомогу спрямовано на покращення повсякденних умов життя людей, які зараз проживають у цих п’яти школах», – говорить Екрам Нікола, регіональна менеджерка NRC.