Міський голова Сергій Надал відвідав вимушених переселенців, які знайшли прихисток у нашому місті

Дошкільні навчальні заклади, школи та заклади професійно-технічної освіти Тернополя з початку війни стали тимчасовими прихистками для чималої кількості внутрішньо переміщених громадян із постраждалих регіонів країни.

Разом з тим, освітяни громади продовжують активно підтримувати та надавати допомогу українським військовим, зокрема, готувати їжу, плести сітки, шити розгрузки та іншу військову амуніцію.

Так, сьогодні міський голова Сергій Надал спільно з керівницею управління освіти і науки міської ради Ольгою Похиляк відвідали один з тимчасових прихистків для вимушено переселених осіб, що розгорнули на базі Тернопільської загальноосвітньої школи №14 імені Богдана Лепкого. Цей заклад одночасно може прийняти до 160 переселенців. Міський голова подякував педагогам освітнього закладу, які з початку війни свій вільний час присвятили волонтерській діяльності та допомозі нашим громадянам.

 «Сьогодні триває 83-тя доба війни та боротьби з агресором. Приємно зазначити, що наші педагоги не зупиняються і продовжують виконувати свою основну роботу, а після завершення уроків приходять готувати їсти, продовжують плести сітки, шити розгрузки та іншу необхідну амуніцію. А це – чудовий приклад для наслідування, особливо, коли до цього долучаються і діти, які навчаються у цій школі, і батьки, –  розповідає Сергій Надал. – Упродовж цього часу вчителі не тільки шили, готували для переселенців, приносили продукти з дому, вони вкладали усю душу та серце, аби ті люди, які змушені жити тут, почували себе комфортно. І нам дуже приємно чути, коли вони з такою вдячністю і теплотою розповідають про наших вчителів. Тож величезна шана та вдячність нашим педагогам за їхню працю».

Нагадаємо, у міських закладах освіти можна отримати прихисток на кілька ночей, запаси продуктів та речі першої потреби.

Важливо! Поселення мешканців відбувається через Гуманітарний штаб, який знаходиться на II поверсі залізничного вокзалу. Контактні телефони: (098) 174-77-41, (067) 844-22-78.