У Тернополі біля Театрального майдану розгорнуто намет дитячого фонду ООН – ЮНІСЕФ

Понад два тижні на Театральному майдані Тернополя поблизу скверу Кобзаря діє намет дитячого фонду ООН – ЮНІСЕФ, основне завдання якого – інформувати про гуманітарні послуги фонду та партнерів, консультувати щодо широкого спектра питань, які можуть виникати у тимчасово переміщених жінок з дітьми. Працює намет щодня, без вихідних, з 10:00 по 19:00 год.

Для надання інформаційної допомоги вимушено переміщеним особам у наметі працюють два адміністратори, які консультують з питань отримання послуг з документами, гуманітарної допомоги тощо. Тут також можна подати заявку на отримання грошової допомоги для певних категорій сімей. Окрім того, у наметі є дитяча кімната, де батьки з дітьми можуть відпочити та весело провести час, а гостей тут пригощають теплими напоями з печивом.

Для отримання допомоги сюди можуть звертатись не лише внутрішньо переміщені особи - фонд «ЮНІСЕФ» запустив також надання допомоги для сімей, в яких виховуються двоє і більше дітей, сімей, де принаймні одна дитина молодша двох років, та сімей, де проживають двоє дітей, одна з яких має групу інвалідності. Для цих категорій населення передбачена можливість отримати фінансову допомогу в розмірі 2200 грн на людину, оплата видається разово в сумарності за три місяці. Консультування щодо заповнення заявки проводиться адміністраторами на місці.

Довідка. Основна мета програми ЮНІСЕФ для України – сприяти прогресивній реалізації прав усіх дітей в Україні та скороченню прогалин у доступі дітей до найнеобхідніших послуг, при цьому зберігаючи баланс між гуманітарною діяльністю, діяльністю з розвитку та підтримуючи включення пріоритетів, пов’язаних з розбудовою миру та подоланням наслідків конфлікту, до основних засад поточних ключових реформ у соціальній сфері та децентралізації.