Тернопіль отримав гуманітарну допомогу зі Сполучених Штатів Америки для військовослужбовців ЗСУ

5 квітня у Тернопіль прибув гуманітарний вантаж зі США, зібраний завдяки організації - Український конґресовий комітет Америки. Допомога передана на потреби військовослужбовців ЗСУ.

«Сьогодні ми отримали 500 сучасних індивідуальних аптечок швидкої допомоги, які уже передані нашим Збройним силам України, зокрема, підрозділу територіальної оборони. Допомога була зібрана за участі Українського Конґресового Комітету Америки, що є безпартійною та неприбутковою організацію та представляє українську громаду в США, а також має членство у Світовому Конґресі Українців - наголосив міський голова Сергій Надал. - Наші військові зараз особливо потребують такої допомоги. Адже ці аптечки допомагають врятувати не одне життя в екстремальних умовах. Дякую кожному українцю, хто відгукнувся та долучився до збору такої необхідної гуманітарної допомоги нашим захисникам. Також окрема подяка команді логістів з асоціації «Operation White Stork», які доставили вантаж в Україну. Ваша підтримка є надзвичайно важливою».

До складу аптечки входять: турнікет, назофарингеальний зонд, препарати для зупинки кровотечі, атравматичні ножиці, перев’язувальний матеріал, пластири тощо.