На набережній Тернопільського ставу провели чин великого освячення води з нагоди свята Богоявлення Господнього

Сьогодні, 19 січня, на набережній Тернопільського ставу біля підніжжя хреста, встановленого на честь 1020-річчя Хрещення Русі, відбувся міжконфесійний молебень та чин освячення Йорданської води з нагоди свята Богоявлення Господнього.

На спільне Богослужіння, яке провели представники традиційних українських церков, завітали сотні тернополян та міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Свято Водохреща для українського народу є джерелом світлої радості та символізує очищення душі, зміцнює нашу віру в перемогу добра, укріплює сподівання на краще майбутнє. Цього дня освячується вода у відкритих водоймах і вважається, що вся вода стає святою, благодатною і цілющою, надає сили та захищає від хвороб, – зазначив Сергій Надал. – Сьогодні небо відкрите для молитви! Тож нехай щирі слова линуть до Бога з проханням про мир і перемогу України, про добробут усіх українських сімей, про благодать Господню для кожної людини. Зичу всім добра, взаєморозуміння, успіху у всіх починаннях. Нехай свята вода дарує, вам, дорогі тернополяни, міцне здоров`я і наснагу та буде оберегом від лиха у ваших оселях».