32 одиниці спецтехніки виїхало цієї ночі на вулиці Тернополя та населених пунктів громади для очищення доріг і тротуарів від снігу

У Тернопільській громаді з вечора 7 грудня засніжило. Ще до початку опадів на вулиці міста та населених пунктів громади виїхала спецтехніка підрядних організацій для превентивного посипання проїжджих та пішохідних частин протиожеледними сумішами.

Працювала спеціалізована техніка і впродовж усієї ночі. Загалом для прибирання вулиць Тернополя та населених пунктів громади виїхало 32 одиниці снігоочисної техніки.

Механізоване очищення центральної частини Тернополя, мікрорайону Новий Світ, масивів «Східний» і «Сонячний», Промислового району, Старого Парку, Канади, Березовиці, Кутківців, Пронятину, Об’їзної дороги Тернополя та сіл міської територіальної громади здійснював спецтранспорт ТзОВ «Техно-Буд-Центр». 

Виконувалося, зокрема:

  • механізоване посипання і прогортання проїжджих частин (6 од. спецтехніки);
  • посипання основних магістралей (1 солерозкидач);
  • механізоване підмітання, прогортання та посипання тротуарів і пішохідних зон (13 од. спецтехніки);
  • прибирання снігу за допомогою навантажувачів (2од.);
  • прогортання автогрейдерами (2од. – на вул. Микулинецькій, Об’їзній дорозі, вул. 15 Квітня, просп. Злуки).

Зимове утримання вулично-дорожньої мережі на мікрорайоні «Дружба» здійснювала спецтехніка та працівники ТМШРБ «Міськшляхрембуд».

Так, впродовж ночі снігоочисна техніка посипала та прогортала проїжджі частини вулиць (2од. піскорозкидачів), працював на дорогах і відвал для відгортання снігу.

На тротуарах і пішохідних зонах здійснювалося механізоване підмітання та прогортання, а також посипання протиожеледними сумішами (6 од. спецтранспорту), працював трактор з навантажувачем.

Впродовж сьогоднішнього дня спеціалізована техніка продовжуватиме працювати на вулицях Тернополя та сіл громади.

Тому звертаємося до тернополян з проханням не залишати приватний транспорт на узбіччі доріг, щоб вони не заважали роботі снігоочисної техніки.

Також наголошуємо, що за прибирання прибудинкових територій і міжквартальних проїздів відповідальні управителі житлового фонду в місті.

Тож звертаємося до представників управительських компаній та ОСББ з проханням забезпечити належне очищення дворів і проїздів.

Нагадуємо, що за невиконання вимог правил очищення від снігу та ожеледиці передбачена адміністративна відповідальність.

Суб’єкти підприємницької діяльності також зобов’язані в межах своїх об’єктів самостійно утримувати та прибирати прилеглу територію (ділянка зі сторони вулиці по всій його довжині та в межах тротуару в ширину. З інших боків – при наявності забудови – до середини розриву між ними, а при відсутності забудови – на відстані 15 м.

Фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 1481, а при виявленні небезпечних ділянок дороги або тротуару, які не прибрані від снігу чи ожеледиці, повідомляти можна на «Гарячу лінію» мерії: +38067 009 1540.