Увага! Ввечері 6 грудня та вночі і вранці 7 грудня на території Тернопільської громади очікується туман видимістю 200-500 м, на дорогах ожеледиця

До уваги мешканців Тернопільської міської територіальної громади!

За даними Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, ввечері 06 грудня та вночі і вранці 07 грудня очікується туман видимістю 200-500 м, на дорогах ожеледиця, що відповідає метеорологічному явищу (І рівнь небезпечності жовтий- НМЯ І).

До уваги водіїв: під час руху автомобіля в тумані потрібно зменшити швидкість руху, увімкнути противотумані фари, збільшити дистанцію між автомобілями та уникати різких маневрів на дорозі.

Додамо, для здійснення належного догляду за дорогами і тротуарами міста у зимовий період, на вулицях Тернополя розміщені спеціальні ємності із піском для посипання, а від початку грудня на вулицях Тернополя працівники підрядних організацій ТзОВ «Техно-Буд-Центр» і ТМШРБ «Міськшляхрембуд» та відділу технагляду здійснюють нічне чергування та прибирання вулиць міста відповідно до розробленої Дорожньої карти утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя в зимовий період.

Механізоване очищення центральної частини Тернополя, мікрорайону Новий Світ, масивів «Східний» і «Сонячний», Промислового району, Старого Парку, Канади, Березовиці, Кутківців, Пронятину, Об’їзної дороги Тернополя та сіл міської теритоіральної громади здійснює ТзОВ «Техно-Буд-Центр», а відповідальність за утримання вулично-дорожньої мережі на мікрорайоні «Дружба» покладена на ТМШРБ «Міськшляхрембуд».

ОСББ самостійно приймають рішення щодо утримання закріплених територій у зимовий період, основне завдання - забезпечити максимально швидке та якісне прибирання прибудинкових територій.

Суб’єкти підприємницької діяльності також зобов’язані в межах своїх об’єктів самостійно утримувати та прибирати прилеглу територію. Прилеглою територією, згідно із Правилами благоустрою Тернопільської громади, є: ділянка зі сторони вулиці по всій його довжині та в межах тротуару в ширину. З інших боків – при наявності забудови – до середини розриву між ними, а при відсутності забудови – на відстані 15 м.

За порушення ст.152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) передбачено адміністративну відповідальність, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн до 1360 грн, а на відповідальних осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн до 1700 грн.