У центрі Тернополя провели інформаційно-просвітницької акцію «Розірви коло» в рамках 16-денного марафону з протидії насильства

25 листопада в Україні стартувала масштабна кампанія «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги до проблем домашнього насильства та насильства за ознакою статі, жорстокого поводження з дітьми та захисту прав жінок.

Тернопіль став одним із 30-ти міст, які входять в проєкт Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) «Міста і громади вільні від домашнього насильства», та де відбулася інформаційно-просвітницька акція «Розірви коло».

Як розповідає начальниця управління  сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Христина Білінська, така акція сприятиме приверненню уваги тернополян та спеціалістів, які працюють в напрямку протидії насильства, адже важливо розуміти, що насилля є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини, про яку не можна мовчати.

В рамках заходу кожен охочий міг залишити на спеціальному банері своє послання-особистий маніфест проти домашнього насильства або побажання постраждалим.

Згодом банер буде відправлено у Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення, де на основі сього буде створено соціальну рекламу в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства».

Також, з метою забезпечення розбудови місцевої системи координації та взаємодії щодо запобігання та протидії домашньому насильству, створення міжвідомчої робочої групи при дорадчому місцевому органі, який забезпечить координацію і взаємодію у відповідній сфері, 18-19 листопада у місті проведено тренінгове навчання з питань посилення ефективності взаємодії суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Участь у заході прийняли члени місцевого дорадчого органу – Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, який забезпечує координацію і взаємодію у відповідній сфері, і працівники управління у справах сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей і служби у справах дітей.

Додамо, у Тернополі функціонують установи, які повсякчас готові надати послуги жителям Тернопільської громади, що стосуються напрямку запобігання насильства та допомоги постраждалим. Серед них: Тернопільський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Медова, 3), управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей (сектор у справах сім’ї), лінія правоохоронних органів «102», а також кімната кризового реагування для постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства.