Роз’яснення щодо можливого будівництва аптеки на перетині вулиць 15 Квітня та просп. Злуки

Нещодавно у Тернополі на перетині вулиці 15 Квітня і проспекту Злуки розпочалися підготовчі роботи щодо будівництва аптеки, які викликали занепокоєння мешканців прилеглого будинку на вул. 15 Квітня, 1.

Зазначимо, що на даній ділянці, яка не є частиною прибудинкової території, а є загальноміською і прохідною, заплановане будівництво двоповерхового приміщення аптеки ТОВ фармацевтичної фірми «Рута-Фарм».

Містобудівні умови та обмеження на об’єкт «Аптека», за зверненням замовника, були затверджені рішенням виконавчого комітету ще 18 березня 2010 року за каденції попереднього міського голови.

Дозвіл на будівництво було видано у 2011 році діючою на той час Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області.

А рішення про затвердження проекту відведення земельної ділянки під будівництво аптеки на розі вулиць 15 Квітня - просп. Злуки ТОВ фармацевтичній фірмі «Рута-Фарм» було прийняте ще у вересні 1998 року.

Того ж дня виконком надав і земельну ділянку в постійне користування площею 0,05 га ТОВ фармацевтичній фірмі «Рута-Фарм» під будівництво аптеки.

Звертаємо увагу, що в разі надходження скарги від мешканців житлового будинку на вул. 15 Квітня, міським головою Тернополя буде видано розпорядження про призначення перевірки із залученням представників органів держбудконтролю та інших фахівців щодо законності проведення даних робіт.