Тернопільську міську раду нагороджено сертифікатом «Роботодавець, дружній до молоді»

26 жовтня Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» за підтримки Міністерства молоді та спорту України та IREX в межах ініціативи «Пакт заради молоді – 2025» та програми «Мріємо та діємо» провели підсумки пілотної сертифікації компаній «Роботодавець, дружній до молоді».

За результатами аудиту компаній/організацій, Тернопільська міська рада нагороджена сертифікатом «Роботодавець, дружній до молоді».

Окрім Тернопільської міської ради, успішно пройшли аудит та сертифікацію ще вісім компаній і організацій, серед яких: Reikartz Hotel Group, Альфа-Банк Україна, Укрзалізниця, Укртелеком, Goodvalley Ukraine, UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Промавтоматика Вінниця та «Coca-Cola HBC Ukraine.

Аудит компаній проводився на основі 34 критеріїв, розроблених навесні 2021 року в межах інформаційної кампанії для молоді, а також фокус-груп, проведених із роботодавцями та молодими людьми. Основні аспекти, за якими оцінювалися організацій та компанії:

  • корпоративна культура;
  • політика найму та адаптації на робочому місці;
  • мови праці;
  • особистісне і професійне зростання молоді;
  • зовнішні молодіжні проєкти.

В межах аудиту експерти аналізували документи компаній/організацій, інформацію про політики і практики в підтримці та розвитку молоді, які знаходяться у відкритому доступі, а також проводили опитування працівників/ць компаній/організацій віком до 35 років.

Зі слів директорки департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України Ірини Бєляєвої, компанії та організації, які сьогодні отримали сертифікати, не лише працевлаштовують молодь, а створюють сприятливі умови та можливості для їхнього саморозвитку.

Міський голова Тернополя Сергій Надал, в свою чергу, наголосив, що у Тернополі представники молоді є завжди активними учасниками всіх процесів, що відбуваються в громаді, багато молодих людей працює як в апараті міської ради та її структурних підрозділах, так і є членами Молодіжної міської ради, адже молодь – це завжди креатив, нові сучасні ідеї, позитив та розвиток.

Довідка. Сертифікацію проводить Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» і Career Hub у межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).

Career Hub – експертна платформа Центру «Розвиток КСВ», яка об’єднує молодь, роботодавців, державні органи та освітні заклади для кар’єрного розвитку молоді – від школи до успішної реалізації у професії.