У День захисників і захисниць України в Тернополі на Микулинецькому кладовищі вшанували пам'ять полеглих Героїв

14 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначають День захисників і захисниць України.

З метою вшановування полеглих Героїв у російсько-українській війні, на Микулинецькому кладовищі в Тернополі відбувся пам’ятний молебень та покладанням квітів до могил захисників.

«14 жовтня  - свято і водночас пам'ять про захисників і захисниць України. З 2014 року і дотепер тисячі синів і доньок нашої країни прийняли рішення залишити свої професії у мирному житті і стати на захист своєї Батьківщини від окупанта. Є ті, хто зі зброєю в руках і зараз береже від ворога нашу землю. Серед героїв сьогодення є молоді і досвідчені воїни, чиї імена назавжди вписані в історію створення  української держави, - наголосивміський голова Сергій Надал. - В цей день ми дякуємо українському воїнству всіх поколінь! Адже свого часу великий князь Ярослав Мудрий передав Україну під Покров Пресвятої Богородиці. Схиляємо голову у молитві за душі полеглих і, водночас, просимо у Господа заступництва у боротьбі для наших воїнів. Нехай Пресвята Богородиця дарує благодать і опіку кожній родині, воїнам Збройних Сил України та добровольчим батальйонам. Їхнім сім’ям - терпіння і мужності, перемоги і миру усім нам».

Нагадаємо, День захисників України відзначають з 2015 року, а 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.