Привітання міського голови Тернополя Сергія Надала зі святом Покрови Пресвятої Богородиці

Дорогі тернополяни, друзі, українці!

Щиро вітаю Вас з одним із найголовніших християнських свят і особливо шанованим в Україні днем — святом Покрови Пресвятої Богородиці.

Сьогодні в українських храмах моляться за українських воїнів минулого і сучасного. Ми молимося за козацтво, за воїнів УПА та їх сучасних наступників, котрі бережуть мирне небо над нашими головами. Ми згадуємо усіх, хто поклав життя та здоров’я заради України. 

Віра у заступництво Богородиці допомагала українцям зупиняти чужоземні орди і перемагати. Впевнено йти до своєї мети. І сьогодні ми крокуємо складним шляхом змін. У нас є перемоги, але є ще недосягнуті цілі. Є саботаж, зрада, помилки, але є також поступ вперед.

На цьому шляху змін нам допомагає віра у покровительство Пресвятої Богородиці. Ця віра дає сили усім патріотам України боротися навіть тоді, коли боротьба здається безперспективною, а мета недосяжною, коли результати боротьби здаватимуться не такими добрими, як очікувалося. І ця віра зрештою допоможе нам перемогти.

Тож сьогодні вшануймо Пресвяту Богородицю молитвою. Подякуємо Божій Матері за святий Покров над нами, над нашими сім’ями та над Україною.

Помолімося за Україну та її захисників. Нехай Господь дасть нам більше сили, віри та терпіння. Нехай наша щира праця на благо родини, громади, країни та заступництво Богородиці зроблять Україну заможною і сильною.

Зі святом усіх захисників і захисниць України!

Зі святом усіх українців!

Міський голова Тернополя                    Сергій Надал