Від початку року у Тернополі зафіксовано майже 9500 випадків порушень правил паркування

Інспектори з паркування управління муніципальної інспекції продовжують фіксувати випадки порушення Правил паркування транспортних засобів на вулицях Тернополя.

Від початку року інспектори зафіксували майже 9500 випадків таких порушень, за що, відповідно до кодексу України про адміністративні правопорушення, на власників транспортних засобів накладено штрафні санкції.

Ще 570 автомобілів, які суттєвого перешкоджали проїзду автомобілів або проходу пішоходів, евакуйовано та переміщено на штрафмайданчик.

Разом  з тим,  під час виконання своїх посадових обов’язків інспектори часто зіштовхуються із проблемою, коли водії не встановлюють на своїх транспортних засобах спеціальних табличок на лобовому або задньому склі  «Водій з інвалідністю», втрачаючи всі свої  пільги. А розмістивши дану табличку, водії інформують інших учасників дорожнього руху та інспекторів з паркування про належне їм право здійснювати зупинку в спеціально відведеному місці, оскільки інспектори з паркування, згідно з чинним законодавством, мають право виносити повідомлення про накладення адміністративного стягнення без участі відповідальних осіб. Установка ж знаку «Водій з інвалідністю » відразу усуває всі ці проблеми.

В управління муніципальної інспекції нагадують, що знак 3.34 «Зупинка заборонена» із табличкою 7.18 «Крім осіб з інвалідністю» не поширюється на водіїв з інвалідністю та на водіїв, які перевозять пасажирів з інвалідністю у разі розміщення на транспортному засобі знаку «Водій з інвалідністю».

На механічних транспортних засобах, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять пасажирів з інвалідністю, спереду і ззаду розміщується знак «Водій з інвалідністю» відповідно до п.п. «ґ» 30.3 Правил дорожнього руху (квадрат жовтого кольору із стороною 150 мм і чорним зображенням символу таблички 7.17).

зупинка чи стоянка на місцях для водіїв з інвалідністю

Додамо, у Тернополі муніципальні інспектори розпочали використовувати нове програмне забезпечення для фіксації порушень правил паркування.