На Тернопільщині ситуація із захворюваністю за COVID-19 залишається напруженою

7 квітня відбулося онлайн-засідання штабу з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації на території Тернопільської громади, під час якого учасники обговорили епідеміологічну ситуацію в регіоні щодо рівня захворюваності на COVID-19.

«В області епідситуація залишається стабільно складною. На підтвердження такої оцінки є наступні дані.  Щоденна захворюваність в області реєструється на високих цифрах. Середня кількість лабораторно підтверджених випадків на добу сягає 500- 600 випадків в області, а серед випадків підозр - близько 1500 за останні дні. Число людей, які продовжують хворіти, на жаль, збільшується. Станом на ранок 7 квітня кількість хворих на COVID-19 складає 10 163 особи, – повідомив лікар-епідеміолог Володимир Паничев. -  Кількість летальних випадків також, на жаль, зростає - за останні три дні середня кількість людей, що померли, сягає 20 чоловік. Показник інцидентності в області на сьогодні складає 702 випадки на 100 тис. населення,  в той час  у м. Тернополі цей показник – 874,9 на 100 тис. населення. Також ми перевищуємо порогові значення за двома показниками, що визначають приналежність території  до певного рівня епідеміологічної небезпеки. Зокрема, за показником перевищення порогу захворюваності на грип та ГРВІ, який має бути не вищий 100%, в області він складає 201,3%. Перевищено також коефіцієнт виявлення випадків інфікування за день - він не має перевищувати 20%, проте в  області цей показник складає 22%. У місті серед хворих переважають люди активного віку від 30 до 65 років, їх частка - 69,3% за останні 10 днів, в області - 66,2%».

Щодо статистики хворих серед дітей до 17 років, то в місті питома вага інфікованих дітей складає 3,2%, в той час як в області цей показник сягає 6,2%. Показник хворих віком 65+ у Тернополі складає 15,1% за останні 10 днів, в області – більше 16%. Це група ризику, яка складає і високі показники летальності.

Оскільки попереду нас очікують Великодні свята, вкотре звертаємося до тернополян з проханням уникати масових скупчень людей та неухильно дотримуватися карантинних вимог, перебуваючи у громадському транспорті, торговельних закладах та інших громадських місцях. При перших симптомах нездужання звертайтеся до свого сімейного лікаря.