У Тернополі нагородили переможців міського етапу І Міжнародного фестивалю-конкурсу «Змагаймось за нове життя!»

В Українському домі «Перемога» відбулося нагородження переможців міського етапу І Міжнародного (VII Всеукраїнського, XVII Всекримського)фестивалю-конкурсу учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченого 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Учасниками були більше 300 тернопільських учнів закладів загальної середньої, позашкільної освіти, студенти коледжів, закладів професійно-технічної освіти, які малювали уривки з творів Лесі Українки, декламували вірші, уривки з її драматичних чи прозових творів, твори сучасних авторів, пов’язані з іменем письменниці.

Фестиваль-конкурс проводвся у таких номінаціях: «Аудіовізуальний твір», «Вокал», «Декламація», «Інсценізація», «Малюнок», «Науково-пошукова робота», «Твір».

Компетентне журі відзначило у номінації «Малюнок» (підномінації «Живопис», «Графіка») змістове наповнення та індивідуальний авторський стиль мистецьких робіт, їхній високий художній рівень, композиційну досконалість, оригінальний творчий задум, креативне мистецьке бачення.

У номінації «Декламування» – високий рівень виконавської майстерності поетичних та прозових творів Лесі Українки, чітко виражене вміння передати кульмінаційний момент у вірші, яскравість виконання та артистизм.

Усі переможці нагороджені дипломами управління освіти і науки Тернопільської міської ради, Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу і подарунками від меценатів конкурсу.