У Тернополі вшанували пам'ять полеглого Героя Андрія Питака

1 березня У Тернополі вшанували пам’ять військовослужбовця 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, колишнього працівника міської ради Андрія Питака, який героїчно загинув у 2016 році при виконанні службових обов’язків в зоні проведення бойових дій на Сході України.

Поминальний захід відбувся біля будівлі управління соціальної політики Тернопільської міської ради, де встановлена меморіальна дошка полеглому Герою.

«Ми пам’ятаємо Андрія не лише як відповідального працівника управління соцполітики, який завжди був готовий допомогти людям, а й як справжнього Героя, який мужньо захищав Батьківщину, служив Україні вірою та правдою, - відзначив міський голова Сергій Надал. - Вклоняємося родині, які виховали такого сина, справжнього українця. Ми свято бережемо пам’ять про Андрія, адже герої не вмирають, вони живуть у наших серцях. Молимося за його світлу душу».

До слова, меморіальна дошка Андрію Питаку встановлена також на будинку, де жив Герой. 19 серпня 2016 року Андрію було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно). 3 серпня 2018 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).