З 1 липня тернополяни можуть змінити свою виборчу адресу

Розпочинається процедура зміни виборчої адреси для тернополян, які проживають не за місцем реєстрації або не мають реєстрації, з метою участі у виборах. Вона буде тривати з 1 липня до 9 вересня включно.

Як зазначає, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Ірина Бурда, для того, щоб змінити виборчу адресу необхідно:

  1. Звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем проживанням. Знайти свій відділ можна тут.
  2. Подати заяву та копію документа, що підтверджує його фактичне проживання за вказаною ним адресою. Завантажити та заповнити заяву можна за посиланням. Також при собі мати паспорт.

Звертаємо увагу!

Копією документа, що підтверджує ваше проживання за адресою може бути один із документів: договір оренди житла; документ, який засвідчує здійснення виборцем підприємницької діяльності за певною адресою; документ про право власності на житло;

довідка ВПО; документ, який засвідчує здійснення виборцем догляду за особою, місце проживання якої зареєстровано за певною адресою; документ, що засвідчує перебування виборця у шлюбі або у родинних стосунках із особою, місце проживання якої зареєстровано за певною адресою.

  1. При зміні місця виборчої адреси у відділі Державного реєстру виборців також мати з собою оригінал одного із вище зазначених документів та паспорт громадянина України (або тимчасове посвідчення).
  2. Відповідь виборцю надійте протягом 15 днів. Оновлену інформацію можна побачити в "Особистому кабінеті виборця"

У зв’язку з карантином подати заявку про зміну виборчої адреси можна в онлайн режимі на сайті Державного реєстру виборців. Процедура може бути виконана лише за наявності електронного підпису. Обов’язковим є зазначення електронної адреси, куди згодом прийде відповідь про зміну чи відмову виборчої адреси.